Sitemap Contact Kalender Nieuw Home

Beurzen en mobiliteit

De Terugkeermandaten en de Postdocbeurzen worden definitief gestopt.
Geen enkele oproep zal georganiseerd worden


EURAXESS, Europees portaal Mobiliteit van de onderzoekers

EURAXESS Jobs is een gebruiksvriendelijke en kosteloze rekruteringstool. Onderzoekers vinden er een massa informatie die voortdurend wordt bijgewerkt over vacatures, financieringsmogelijkheden en beurzen in heel Europa. Ze hoeven alleen hun cv te uploaden zodat recruiters hen kunnen vinden. Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen vacatures gratis in de databank laten opnemen en de cv's van uitmuntende internationale onderzoekers inkijken. Gebruikers hebben ook rechtstreeks toegang tot de nationale EURAXESS-portaalsites in de partnerlanden die informatie bevatten over vacatures en financieringsmogelijkheden voor onderzoekers en over specifieke diensten die in de verschillende landen worden aangeboden.
Lees meer op de EURAXESS website...

HODGE-beurzen voor het Institut des Hautes Études Scientifiques (IHES)

De Engineering and Physical Sciences Research Council en het IHES bieden elk jaar twee beurzen aan voor een duur van een jaar met de naam van Sir William Hodge, vooraanstaand Brits wiskundige gespecialiseerd in algebra en differentiaalmeetkunde. Met deze beurzen kunnen opmerkelijke jonge theoretische wis- en natuurkundigen in het IHES verblijven.
Lees meer over de HODGE-Beurzen in het IHES...

ACADEMIA BELGICA
Beurzen

Vanaf eind 2018 hergroeperen de Academia Belgica, het Belgisch Historisch Instituut te Rome en de Nationale stichting Prinses Marie-José hun respectievelijke werkgebieden en bundelen ze hun krachten in een stichting van openbaar nut onder de naam ‘Academia Belgica - Centrum voor geschiedenis, kunst en wetenschap in Rome’.
Elk jaar zal deze ‘nieuwe’ instelling een aantal beurzen voorstellen voor onderzoek in Italië. Deze beurzen worden al naargelang het geval gefinancierd met fondsen van de federale overheid (eigen budget van de Academia Belgica), de Vlaamse Gemeenschap (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek) of de Franse Gemeenschap (ministerie van de Federatie Wallonië-Brussel).

Beurzen 2018:
- Voorlopig reglement voor de toekenning van beurzen in 2018
- Beursaanvraag voor een studieverblijf in Italië

 

Over deze website

Persoonsgegevens

© 2018 POD Wetenschapsbeleid