Sitemap Contact Kalender Nieuw Home
Lucht- en ruimtevaart > Europees lucht- en ruimtevaartbeleid

Europa: deelname aan H2020 (het programma Horizon van de Europese Commissie)


H2020-SPACE workplan

Binnenkort beschikbaarEPIC

De Europese Commissie heeft, als onderdeel van het Horizon 2020 Space Work Programme 2014, een Programme Support Activity (PSA) gefinancierd voor de uitvoering van een Strategische onderzoekscluster over “Elektrische voortstuwing en het onderhouden van de positie in de ruimte”.

EPIC ("Electric Propulsion Innovation & Competitiveness") is het PSA-project voor de Elektrische-Voortstuwingscluster.

Europese actoren beschouwen elektrische voortstuwing als een Strategische Technologie voor de verbetering van het Europese concurrentievermogen in verschillende ruimtevaartsectoren zoals operaties en transport in de ruimte. De Europese Commissie heeft een Strategische Onderzoekscluster (Strategic Research Cluster -SRC-) voor “Elektrische voortstuwing en het onderhouden van de positie in de ruimte” opgezet binnen Horizon 2020. Dit met het oog op grote doorbraken in elektrische voortstuwing voor operaties en transport in de ruimte, zodat deze Europa’s wereldwijde leiderspositie in elektrische voortstuwing kunnen blijven verzekeren in de periode 2020 – 2030. Zoals altijd gebeurt dit in nauwe samenhang met de bestaande en geplande ontwikkelingen op nationaal, commercieel en ESA-niveau.

Het Europese Ruimtevaartagentschap (European Space Agency -ESA-) is de projectcoördinator voor EPIC. De partners zijn: Agenzia Spaziale Italiana (ASI), Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), Centre National d’Etudes Spatiales (CNES), Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR), Eurospace, SME4Space VZW, de Programmatorische Federale Overheidsdienst voor Wetenschapsbeleid (BELSPO) en UK Space Agency (UKSA).

Voor meer details en informatie, bezoek de EPIC website.


EPIC is a PSA activity under the Horizon 2020 Space "COMPET-3-2014:
In-Space electrical propulsion and station keeping" Work Programme 2014 topic
(Grant Agreement -GA- number: 640199)

Over deze website

Persoonsgegevens

© 2018 POD Wetenschapsbeleid