NL FR EN
www.belgium.be

Overnachten met zicht op de ruimte

Een van de activiteiten waar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie in Ukkel  (BIRA) bijna jaarlijks aan deelneemt, is de Wolvendaelnacht (een organisatie van de gemeente Ukkel).

Tijdens deze feestelijke dag en nacht kan je blijven kamperen in het Wolvendaelpark in Ukkel en genieten van tal van activiteiten en voorstellingen (straattheater, acrobatie, creatieve en sportieve workshops, concerten ...) maar ook van een beetje wetenschap:  enthousiaste mensen van het BIRA in Ukkel laten je er met veel passie genieten van enkele wetenschappelijke experimentjes, interactieve activiteiten of ruimtegerelateerd geknutsel.

In 2023 bijvoorbeeld vertelden wetenschappers aan de kinderen verhalen over de zonnecyclus, spectroscopie, atmosferische turbulenties, het Internationale Ruimtestation ISS, een telescoop om te kunnen zien wat je door het licht van de stad niet kan zien…

De wetenschappers zullen graag meegaan in de ongebreidelde nieuwsgierigheid van de kinderen. 

Praktisch

Plaats:
Wolvendaelpark,
de Frélaan,
1180 Ukkel

Data: de Wolvendaelnacht vindt plaats op 24 en 25 augustus 2024 in het Wolvendaelpark in Ukkel. Vanaf 14u in de namiddag is er gevarieerd entertainment voorzien. Iedereen is welkom en kan gratis deelnemen aan alle activiteiten tot 22u. Daarna sluiten de poorten om terug open te gaan om 7u30 's morgens.

Wat is voorzien van maaltijden / drank?
De ginguette van Wolvendael is open met haar gewone aanbod van eten en drank, maar ze voorzien ook een tweede bar en extra foodtrucks. Een eigen picknick, een tussendoortje en drinken is toegelaten. Water staat ter beschikking van het publiek.

Doelgroep: iedereen is van harte welkom!

Prijs: gratis indien je in de namiddag van het park en van de activiteiten komt genieten (tot 22u).
Het is betalend als je in het Park blijft slapen (5€ /+26 jarige). Overnachten vraagt namelijk extra inspanning op vlak van logistiek.
De ingangsprijs mag echter geen obstakel zijn om deel te nemen. Indien dit wel het geval is, kan de persoon in kwestie contact opnemen met de organisatie.

Meer info... 

© Jeroen Van Gent (BIRA-IASB) ©Lenka_Zychova (BIRA-IASB) © Jeroen Van Gent (BIRA-IASB) © Jeroen Van Gent (BIRA-IASB)
© Jeroen Van Gent (BIRA-IASB)
  

Foto's
© Jeroen Van Gent (BIRA-IASB)
© Lenka Zychova (BIRA-IASB)