Sitemap Contact Kalender Nieuw Home

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSKB) worden collecties met zowat 20.000 schilderijen, sculpturen en tekeningen bewaard en bestudeerd in 5 verschillende ruimten, te weten het Museum voor Oude Kunst, het Museum voor Moderne Kunst, het Wiertzmuseum, het Meuniermuseum en het Musée Magritte Museum.

Het Museum voor Oude Kunst herbergt kunstwerken van de 15e tot de 18e eeuw. De collecties stellen de schilderkunst van de vroegere Zuidelijke Nederlanden in het licht (Vlaamse primitieven, Bruegel, Rubens, Jordaens,...).

Het Museum voor Moderne Kunst doorloopt de kunstwerken van de 19e eeuw tot nu, in hoofdzaak de Belgische en de Franse schilderkunst van de 19e en 20e eeuw, van Rik Wouters tot hedendaagse trends. Men vindt er zeer belangrijke verzamelingen van Ensor, Magritte en Delvaux, naast interessante werken van Dali, Miro, Chirico en talrijke vertegenwoordigers van de Cobrabeweging.

Het Departement voor Moderne Kunst omvat ook het Antoine Wiertz- en het Constantin Meuniermuseum en het Magrittemuseum, die helemaal gewijd zijn aan het werk van deze belangrijke Belgische kunstenaars.

In 2007 werden de hotels Gresham (waarvan de ingang beschermd is), en Argenteau volledig vernieuwd en ingepast in de oorspronkelijke constructies die samen de KMSKB vormen. De binnenkoer werd omgevormd in een overdekte patio en de majestueuze koninklijke trap werd in zijn oude luister hersteld. De KMSKB beschikken voortaan over een "Museum Shop" en een "Museumcafé".

Over deze website

Uw privacy

© 2017 POD Wetenschapsbeleid