NL FR EN
www.belgium.be

Belnet

Belnet stelt alles in het werk om zijn aangesloten instellingen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze periode. Zij kunnen onder meer gebruik maken van onderstaande diensten:

 • Videoconferentietool Jitsi
  Belnet heeft een videoconferentieplatform opgezet om communicatie vanop afstand te vergemakkelijken. Er is geen registratie vereist en u hoeft geen account aan te maken.

 • Belnet FileSender
  Met FileSender kunnen onderzoekers en studenten grote bestanden veilig en snel versturen. Bovendien is ook encryptie mogelijk.

 • OpenUp2U
  Het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT heeft samen met verschillende projectpartners een remote learning platform gelanceerd. Dit omvat verschillende diensten zoals een cursusbeheerplatform, videoconferentietool en Sync- en Share opslagdienst voor onderzoek.

 • Tijdelijk aanbod voor de R&E community:
  Dit aanbod wordt ter beschikking gesteld van de leveranciers van cloudoplossingen die deel uitmaken van de GÉANT Cloud Solutions-raamovereenkomst.

Daarnaast doet Belnet er alles aan om de continuïteit van zijn dienstverlening te garanderen. Zo staan alle geplande werkzaamheidheden op het Belnet-netwerk momenteel ‘on hold’. Verder heeft Belnet extra maatregelen genomen om de connectiviteit te waarborgen van de organisaties die een cruciale rol spelen in de opvolging en bestrijding van het coronavirus.

website

www.belnet.be 

CONTACTGEGEVENS

Belnet
WTC III
Simon Bolivarlaan 30 
1000 Brussel 

  +32 2 790 33 33
  info@belnet.be